Selezionato da alessandro

Delicatessenlijn

Pasta

Afeltra maakt al 150 jaar gedroogde pasta van de hoogste kwaliteit granen en het zuiverste water uit Monti Lattari. Gragnano, een stad op het schiereiland van Sorrento, staat bekend om het perfecte klimaat voor zijn gewassen.: zuivere lucht en water en zo pal onder Napels en de Vesuvius is de grond uitermate vruchtbaar. Deze ingrediënten leveren een unieke graansoort die zorgt voor een volle en stevige, bijna stoere gedroogde pastasoort. Antonio, geboren Napolitaan en vriend van Alessandro, liet hem kennis maken met dit ambachtelijke product dat, biologisch geteeld, zeer voedzaam en vol van smaak is. Alessandro hecht dan ook veel waarde aan de herkomst van deze granen.

Alessandro heeft een uniek assortiment pasta samengesteld:

Producten uit deze lijn:

100% Grano Italiano Biologico – biologische pastalijn:

Pasta mista ~ Mezzi paccheri ~ Tortiglione ~ Vesuvio ~ Rigatoni ~ Linguine

Maccaroneria Gragnano I.G.P.:

Penne Rigate ~ Spaghettone ~ Spaghettoni al nero di Seppia

Risotto

De Magisa-rijstmolen is een jong bedrijf, opgericht in 2004, in de provincie Calabrië, met 300 hectare rijstvelden. Daar wordt op ambachtelijke en traditionele wijze, in een rijstmolen, prachtige organische rijst verbouwt . De vlaktes van Sibari in Calabrie bieden de perfecte omstandigheden voor deze rijst met een lichtere schil die een betere voedingsopname en intensere smaak garandeert. Het kleine familiebedrijf wist Alessandro te overtuigen door het gebruik van de beste graansoorten, biologisch geteeld onder perfecte omstandigheden. Deze hoogwaardige Risotto past perfect bij de filosofie van Alessandro waarin passie voor eerlijke, authentieke en met de hand verwerkte producten leiden tot een unieke risotto met een volle smaak en stevige bite.

Alessandro heeft een aantal Magisa producten voor Linea Gastronomica geselecteerd:

Producten uit deze lijn:

Carnaroli:

De extra Carnaroli rijst heeft een superfino lange korrel, is de koning van de Italiaanse rijstvarianten, vanwege de perfecte balans tussen vochtopname en de lage afzet van zetmeel. Uniek en veelzijdig in zijn toepassing.

Jemma:

De extra Jemma rijst, die zijn zwarte kleur heeft te danken aan het specifieke ras, heeft twaalf maanden liggen rijpen. Veelzijdig in zijn koude toepassingen.

Riso Pronto:

Deze kant en klaar lijn is makkelijk te bereiden door enkel de toevoeging van bouillon. Verkrijgbaar in verschillende smaken:
Riso Pronto di Sibari – Risotto con Limone (citroen) ~ Riso Pronto di Sibari – Risotto con Zucca Gialla (gele pompoen) ~ Riso Pronto di Sibari – Risotto con Arancia (sinaasappel)

Sugo

“Mijn opa en vader maakten hun eigen sauzen. Hierdoor ben ik opgegroeid met vers en huisgemaakt. Dat is de reden dat ik met Linea Gastronomica kies voor pure en eerlijke sauzen. Hoe minder het product bewerkt is, hoe meer de pure smaak van de ingrediënten tot zijn recht komt. De groenten uit het zuiden van Italië zijn door het klimaat rijk van smaak daar hoef je niets aan toe te voegen, het is de natuur die dit voortbrengt.”

Dus ging Alessandro op zoek naar producten zonder toevoegingen, gebotteld hooguit met olijfolie (in verband met het bewaren) en verse kruiden. Op deze manier heb je de pure smaak van zuid Italië in een potje en voor iedereen binnen handbereik.

Voor de sauzen heeft Alessandro gekozen voor twee producenten: Sila en Muraca.

“Bij het selecteren van de sauzen van Sila was ik aangenaam verrast door hun kant en klaar sauzen. Onvoorstelbaar hoeveel authentieke smaken je hierin terug vindt.” Sila produceert met uitsluitend verse producten met respect voor de culinaire tradities die verbonden zijn met deze regio.

Muraca is een hecht familiebedrijf met een internationale faam. Opmerkelijk genoeg tot voor kort nog niet vertegenwoordigd in Nederland. Maar daar brengt Linea Gastronomica nu verandering in.

Producten uit deze lijn:

Muraca Sauzen – Sugo Pronto:

Sugo Pronto ~ Tartufo e cipolla rossa di Tropea Calabria I.G.P. ~ Tonno-basilico e cipolla rossa di Tropea Calabria I.G.P. ~ ‘Nduja di Spilinga e cipolla rossa di Tropea Calabria I.G.P. ~ Aglio-peperoncino e cipolla rossa di Tropea Calabria I.G.P. ~ Basilico e cipolla rossa di Tropea Calabria I.G.P.

Passata:

Pomodoro ~ Bio di datterino

Sila – Sugo Pronto:

Tomaat-basilicum ~ Tomaat-tonijn-paprika ~ Tomaat-vodka

Antipasti en Sott’ olio

Antipasti zijn inmiddels ingeburgerd in de Nederlands-Italiaanse keuken: kleine gerechten die je eet voor de pasta (anti-pasti), hoofdmaaltijd of bij de borrel. Sott’ olio zijn echter nog niet bij iedereen bekend. Dit zijn fijngesneden groenten, gekruid en ingemaakt in zonnebloemolie (sott’olio – onder de olie), in glazen pot, veelal met de hand gevuld.

Alessandro heeft ook hier een aantal ambachtelijke en kleinschalige producenten geselecteerd. Labonia (die ook de olijfolie levert), Sila en Calippo.

Calippo werd in 1913 opgericht in Pizzo, een prachtige Calabrische stad die al in de oudheid bekend was om de tonijnvisserij. Callipo was de eerste in Calabrië die de unieke mediterrane tonijn verwerkte en inblikte. Tevens zijn de ingemaakte ansjovis en makreel van hoge kwaliteit. Alessandro, een groot liefhebber van vis maakt met dit top product smaakvolle warme en koude gerechten.

Sila produceert met uitsluitend verse producten met respect voor de culinaire tradities die verbonden zijn met deze regio. De antipasti en bruschetta van Sila worden uitsluitend met natuurlijke verse producten bereid en gebottled en worden alom geprezen in Italia.

Met eigenaar Pasqualle Labonia heeft Alessandro al een jarenlange band. Pasqualle produceert met zijn familie een prachtig biologisch assortiment antipasti en olijfolie op een ambachtelijk en biologisch wijze. De pure en intense smaken van hun lokale producten roepen bij Alessandro weer herinneringen op aan zijn jeugd en zijn vader die altijd al een liefde had voor eerlijke en oorspronkelijke producten en kind aan huis was in de streek van Labonia..

De door Linea Gastronomica geselecteerde producten zijn geproduceerd met eenvoudige en smaakvolle ingrediënten op een ambachtelijke en eerlijke wijze. Ze passen perfect bij vlees en vis, maar ze kunnen ook heerlijk worden genuttigd met een lekker sneetje zelfgebakken brood. Alles is perfect met elkaar combineerbaar en leveren zo unieke smaakcombinaties.

Onderstaand vindt u een aantal suggesties voor gerechten. Anti-pasti in het assortiment van Linea Gastronomica zijn:

Producten uit deze lijn:

Sott’ Olio:

Een breed assortiment met courgette, aubergine, artisjok, cime di rape, rode ui, olijven en zongedroogde tomaat.

Crema’s:

Een breed assortiment van crema di rape, crema della nonna, crema di aglio, crema di broccoli, crema di zucchine en paté di melanzane.

Sila bruchette:

De Sila bruchette zijn van uitzonderlijk niveau en bestaan uit Pomodoro, Nduja di Spilinga, Tropeana, Dolcezza di Peperoncini, Artisjok, Pesto Rosso en Pesto Genovese.

Calippo:

Het assortiment van Calippo is niet alleen uniek en uitsluitend via Linea Gastronomica verkrijgbaar, maar tevens van een uitzonderlijk hoog niveau:
Tonijn filet in water-olijfolie-zonnebloemolie ~ Tonijn filet al peperoncino Calabrese ~ Tonijn filet met ‘Nduja Calabrese ~ Ansjovis filet in olijfolie extra vergine ~ Crema di tonno originale ~ Crema di tonno piccante ~ Compote van rode ui – Tropea, Calabria

Antipasti:

Funghi misto di bosco ~ Peperoni alla Fiamma ~ Pomodori secchi

bruschette:

Crema di pomodori secchi con acciughe ~ ‘Nduja di Spiling ~ Pate di olive nere ~ Pate di olive verdi ~ Ortolana verde ~ Sfizietto Calabro

oLIO

Door nog regelmatig terug te keren naar de geboorteplaats van zijn vader Mario, heeft Alessandro de bijzondere contacten met de diverse families in het zuiden behouden. Zo ook met eigenaar Pasqualle Labonia die met zijn familie een prachtig biologisch assortiment antipasti en olijfolie op een ambachtelijk en biologisch verbouwd. De pure en intense smaken van hun lokale producten roepen bij Alessandro weer herinneringen op aan zijn jeugd en zijn vader die altijd al een liefde had voor eerlijke en oorspronkelijke producten.

Die traditie zet Alessandro nu voort met Linea Gastronomica. En daarom heeft hij gekozen voor de olijfolie van Labonia. Ambachtelijk en biologisch geteeld en geproduceerd van de Carolea en Coratina olijf.

Eigenaar Pasquale Labonia, volgt zijn productieproces van teelt tot aan de botteling en verliest zijn product geen moment uit het oog. De oogsttijd valt precies tussen de zesde en tiende van oktober geen dag eerder of later. Binnen zes uur worden alle olijven ontpit om het verzuring proces te stoppen. In het zonovergoten Calabrië, tussen twee middellandse zeeën, maakt hij deze hoogwaardige olijfolie met zijn prachtige groene kleur en gouden reflecties.

In 2021 uitgeroepen tot de mooiste olijfolie van Italië. In 2018 ontving deze olifolie de gouden medaille op het International Olive Oil Contest in Toscane.

Linea Gastronomica is de exclusieve distributeur van deze unieke olijfolie.

cAFFè oLLIETTI

Alessandro is geboren in Aosta en daardoor vanaf kinds af aan opgegroeid met dit prachtige product en met de gastvrije familie van deze koffiebranderij. “Mijn vader was daar altijd kind aan huis. Mijn liefde voor goede koffie heb ik dan ook aan hem te danken, ik heb deze kwaliteit leren kennen en waarderen”.

De koffiebranderij Caffè Ollietti is gevestigd in de Aosta provincie Valle d’Aosta, waar sinds 1962 Eugenio en Emila Lucianaz samen met hun kinderen Paolo en Diego hun eigen koffie op een ambachtelijke wijze branden en produceren. De koffie bestaat uit 100% Arabica bonen, en heeft een zoet en verfijnd aroma. Het aroma van de ‘rossa in grani’ is robuust en met zijn hoge kwaliteit zeer geschikt voor espressomachines.

Dat de verkoop- en distributiea hoofdzakelijk plaatsvind in het gebied van Valle d’Aosta weerhield Alessandro er niet van de familie Lucianaz te vragen hun koffie in Nederland te verkopen. En dat vinden ze een eer.