Linguine Al Tonno Picante

Per quattro persone

Van Linea Gastronomica:

pasta Linguini / saus Passata di pomodoro / potje Filetti di Alici / potje Filetti di tonno

Zelf toevoegen:

ui / knoflook / 1 el olijfolie

Bereiding:

Vul een kookpan (4 lt) met water en breng aan de kook met zout.

Snipper en snijdt fijn; halve ui, 2 tenen knoflook en 5 ansjovisfilets ‘filetti di alici’. Verwarm op middelhoog vuur in een grote koekenpan, 1 eetlepel olijfolie en fruit knoflook en ui aan tot glazig. Voeg de fijngesneden ansjovisfilets toe en de gehele inhoud van ‘filetti di tonno’ toe en laat 5 minuten mee garen, zet daarna het vuur laag.

Kook nu 400gr ‘linguine’ in 13 minuten beetgaar.

Voeg aan de saus de gehele inhoud van de ‘passata di pomodoro’ toe, meng goed en laat voor 12 minuten doorgaren, de saus is dan direct met de linguine klaar.

Giet de linguine af en voeg direct aan de saus in de koekenpan toe, meng goed.

Verdeel over 4 diepe borden.

Buon Appetito!

Risotto Al Carciofi Ripieni Di Tonno

Per quattro persone

Van Linea Gastronomica:

rijst Magisa / Bruschetta di carciofi / Carciofini ripieni di tonno & peperoncino

Zelf toevoegen:

ui / knoflook / olijfolie / glas witte wijn / groentebouillon(blokje)

Bereiding:

Maak ¾ liter groentebouillon, van 2 blokjes, in kokend water en zet weg. Snipper en snijdt fijn een halve ui en de 2 tenen knoflook. Neem een kookpan (4 lt) en fruit hierin, op middelhoog vuur, 3el olijfolie, de knoflook en de ui aan tot glazig. Voeg nu 300gr ‘Magisa’ rijst toe, roer ca. 2 min., zet vuur hoog, blus af met witte wijn. Voeg nu 100ml bouillon toe aan de rijst, zorg dat deze steeds onder vocht staat, roer tot de rijst het vocht opneemt, voeg dan weer 100ml toe, totdat er ca. ¾ groentebouillon is opgenomen. Dit proces duurt ca. 19 minuten. Roer altijd (voorzichtig) met de klok mee!

Voeg in de laatste 10 minuten de gehele inhoud van de ‘Bruschetta di carciofi’ toe.

Snijd nu alle ‘Carciofini ripieni di tonno & peperoncino’ in grove stukken, voeg deze toe en na 2 minuten ook deze olie. Vuur uit. Voeg naar eigen smaak zout toe. Verdeel over 4 diepe borden.

Buon Appetito!

LinguinA Al Sughetto Alla ‘Nduja

Per quattro persone

Van Linea Gastronomica:

pasta Linguina / saus Sughetto alla ‘nduja

Zelf toevoegen:

ui / knoflook / 1 el olijfolie

Bereiding:

Vul een kookpan (4 lt) met water en breng aan de kook met zout.

Snipper en snijdt fijn; halve ui en 2 tenen knoflook. Verwarm op middelhoog vuur in een grote koekenpan, 1 eetlepel olijfolie en fruit knoflook en ui aan tot glazig. Voeg de gehele inhoud van de ‘sughetto alla ‘nduja’ toe en laat 5 minuten mee garen, zet daarna het vuur laag.

Kook nu ca. 400gr ‘linguina’ in 13 minuten beetgaar.

Giet de linguine af en voeg direct aan de saus in de koekenpan toe, meng goed.

Verdeel over 4 diepe borden. Optioneel met geraspte Parmezaanse kaas.

Buon Appetito!

LinguinA Integrale Con Sughetto Al Basilico

Per quattro persone

Van Linea Gastronomica:

pasta Linguina Integrale / saus Sughetto al basilico

Zelf toevoegen:

ui / knoflook / 1 el olijfolie

Bereiding:

Vul een kookpan (4 lt) met water en breng aan de kook met zout.

Snipper en snijdt fijn; halve ui en 2 tenen knoflook. Verwarm op middelhoog vuur in een grote koekenpan, 1 eetlepel olijfolie en fruit knoflook en ui aan tot glazig. Voeg de gehele inhoud van de ‘sughetto al basilico’ toe en laat 5 minuten mee garen, zet daarna het vuur laag.

Kook nu ca. 400-500gr ‘linguina integrale’ in 11 minuten beetgaar.

Giet de linguine af en voeg direct aan de saus in de koekenpan toe, meng goed.

Verdeel over 4 diepe borden. Optioneel met geraspte Parmezaanse kaas.

Buon Appetito!

Paccheri Al Sugo Pronto Tartufo

Per quattro persone

Van Linea Gastronomica:

pasta Rigatoni / saus Sugo Pronto con tartufo

Zelf toevoegen:

ui / knoflook / 1 el olijfolie

Bereiding:

Vul een kookpan (4 lt) met water en breng aan de kook met zout.

Kook nu ca. 400gr ‘Rigatoni‘ in ca. 18 minuten beetgaar. Omdat deze pasta een lange kooktijd heeft, raden wij aan om na ca. 10 minuten met de saus te beginnen.

Snipper en snijdt fijn; halve ui en 2 tenen knoflook. Verwarm op middelhoog vuur in een grote koekenpan, 1 eetlepel olijfolie en fruit knoflook en ui aan tot glazig. Voeg de gehele inhoud van de ‘Sugo pronto con tartufo’ toe en laat 5 minuten mee garen, zet daarna het vuur laag.

Giet de paccheri af en voeg deze toe aan de saus in de koekenpan, meng goed.

Verdeel over 4 diepe borden.

Buon Appetito!

Rigati Con Sughetto Alla Pecoraia

Per quattro persone

Van Linea Gastronomica:

pasta Rigati / saus Sughetto alla pecoraia

Zelf toevoegen:

ui / knoflook / 1 el olijfolie

Bereiding:

Vul een kookpan (4 lt) met water en breng aan de kook met zout.

Snipper en snijdt fijn; halve ui en 2 tenen knoflook. Verwarm op middelhoog vuur in een grote koekenpan, 1 eetlepel olijfolie en fruit knoflook en ui aan tot glazig. Voeg de gehele inhoud van de ‘Sughetto alla pecoraia’ toe en laat 5 minuten mee garen, zet daarna het vuur laag.

Kook nu ca. 400gr ‘Ziti rigati’ in 11 minuten beetgaar.

Giet de pasta af en voeg direct aan de saus in de koekenpan toe, meng goed.

Verdeel over 4 diepe borden. Optioneel met geraspte Parmezaanse kaas.

Buon Appetito!